Fiscaal

Onderstaand treft u uitgebreide informatie over Youngtimerlease en fiscaliteiten

  • Youngtimer fiscale regeling voordelen en voorwaarden volgens fiscalist Jan Rolleman
  • Onze inkoop criteria op een rijtje en wat dat voor u betekent
  • Service en onderhoud van een Youngtimer incl. 24uurs dienst

Youngtimer en Fiscus

Is een auto 15 jaar of ouder, dan spreken we over een zogenaamde Youngtimer. Een Youngtimer is fiscaal aantrekkelijk omdat de bijtelling dan berekend wordt over de werkelijke waarde van de auto en niet over de nieuwwaarde / cataloguswaarde. De werkelijke waarde is de dagwaarde welke wordt bepaald middels een taxatierapport dat in opdracht van AAA Youngtimer Lease wordt opgesteld door een erkend taxateur. Over deze dagwaarde wordt een bijtelling voor privégebruik berekend op basis van een percentage van 35%. Dat percentage keer uw belastingtarief bepaalt uw netto maandbedrag voor het privégebruik. Wetenswaardig is dat deze dagwaarde jaarlijks naar beneden wordt bijgesteld op basis van realistische afschrijving, hetgeen betekent dat de bijtelling jaarlijks naar beneden wordt bijgesteld. Voor de ondernemer met een eenmanszaak, VOF, maatschap of CV geldt bovendien dat het belaste bijtellingsbedrag ook nog eens in aanmerking komt voor de MKB-winstvrijstelling van 14%. Dat betekent dat 14% van die bijtelling van 35% van de dagwaarde belastingvrij is. U betaalt voor het privégebruik dus slechts belasting over 30,1% van de dagwaarde. De btw op uw leasecontract kunt u in de btw-aangifte van uw zaak aftrekken als u een btw-belaste ondernemer bent. Voor het privégebruik geldt een jaarlijkse correctie van 2,7% van de catalogusprijs van de auto. Deze correctie kunt u echter ook maken op basis van de werkelijke kilometerverhoudingen van uw zakelijke en privégebruik. Dat is vaak voordeliger.

Inhoud AAA Youngtimer lease contract

AAA Youngtimer Lease bied u de mogelijkheid een Youngtimer in een zogenaamd Operational Lease contract te rijden.
Het Operational Lease contract dekt gedurende de looptijd en kilometers van het contract de volgende kosten:

- Afschrijving - Rente - Verzekering - Houderschapsbelasting - Reparatie - Banden
- Onderhoud - Vervangend Vervoer - 24 uurs servicedienst Bosch Carservice
- Optioneel Brandstof nacalculatie - Optioneel Winterbanden - excl. BTW

 

Wat is uw voordeel bij gebruik van een zakelijke
AAA Youngtimer

Alle kosten van het Operational Lease contract worden doorbelast aan uw onderneming, deze zijn geheel aftrekbaar van uw resultaat inclusief brandstoffen en andere aan de auto gerelateerde onderhoudskosten. Het bruto bijtelling bedrag wordt door u als salaris uitgekeerd vanuit uw onderneming naar privé. Uiteindelijk zijn de lease kosten contractueel vastgelegd dus geheel helder en voorspelbaar hetgeen voor u bij gebruik van een Youngtimer van primair belang is. Dan de privé bijtelling. Hier zit toch de kneep bij een Youngtimer. Uw bijtelling bedraagt 35% van de dagwaarde. Ter illustratie nemen wij een aantal voorbeeldauto’s. Wij rekenen daarbij met het belastingtarief in de twee middelste belastingschijven: 40,85% en met de MKBwinstvrijstelling.

 

Enkele voorbeelden

BMW 330 Ci Automaat Cabriolet premium uitvoering


Maximaal 150.000 km bouwjaar 2003
Operational Lease tarief €745,00 excl. btw
Looptijd 36 maanden
Jaarkilometrage 20.000 km
Dagwaarde / Taxatiewaarde €12.000,00
Bijtelling 35% dagwaarde €4.200,00
Bij IB tarief 40,85% €123 netto per maand

VW Touareg 3.2 V6 SUV Automaat premium uitvoering


Maximaal 150.000 km bouwjaar 2003
Operational Lease tarief €745,00 excl. btw
Looptijd 36 maanden
Jaarkilometrage 20.000 km
Dagwaarde / Taxatiewaarde €9.000,00
Bijtelling 35% dagwaarde €3.150,00
Bij IB tarief 40,85% €92 netto per maand

Volvo XC70 2.5T AWD Automaat premium uitvoering


Maximaal 200.000 km bouwjaar 2003
Operational Lease tarief €675,00 excl. btw
Looptijd 36 maanden
Jaarkilometrage 20.000 km
Dagwaarde / Taxatiewaarde €6.000,00
Bijtelling 35% dagwaarde €2.100,00
Bij IB tarief 40,85% €61 netto per maand

 

AAA Youngtimer Lease biedt u een unieke
Operational Lease overeenkomst.

U wilt in ieder geval uw privé auto kosten zo laag mogelijk houden, een premium auto heeft zeker uw voorkeur aangezien auto rijden (ook zakelijk) nog leuker wordt wanneer uw auto een zekere funfactor heeft. Van Cabriolet tot SUV, van Limousine tot V8 motoren: allemaal BETAALBARE opties die binnen bereik komen middels een Youngtimer. Met een AAA Operational Lease contract verzekert u zich van een zorgeloze Youngtimer. Allereerst zijn wij gebaat bij de beste auto’s die beschikbaar zijn om als Youngtimer in gebruik genomen te worden. Wij zoeken en kopen speciaal geselecteerde auto’s op basis van de beste merken, uitvoeringen, motoren, versnellingsbakken en staat van onderhoud. Wij selecteren vooral in Zwitserland, Duitsland en Nederland onze voertuigen, waarbij de vorige eigenaren jarenlang geïnvesteerd hebben in het onderhoud van hun auto. Zeker de premiumauto met een lage kilometerstand is zeer geliefd bij kopers en liefhebbers. Aangezien een Youngtimer mogelijk hogere reparatie- en onderhoudskosten met zich meebrengt gedurende het gebruik is een AAA Youngtimer voor u zorgeloos. In het leasecontract zijn alle vaste componenten opgenomen maar ook de variabele kosten worden door AAA Youngtimer Lease voor u afgedekt binnen het Operational Lease contract. Een AAA Youngtimer is voor u als liefhebber niet alleen een funfactor maar ook een financieel interessante optie om het zakelijke en privé gebruik van uw auto naar uw hand te zetten. Fiscaal zeer voordelig, transparante gebruikskosten en alle autokosten zakelijk te verrekenen. AAA Youngtimer Lease denkt graag met u mee. Wij zijn flexibel in oplossingen bij verschillende momenten zoals de vakantie met uw gezin.

 

“AAA Youngtimer Lease maakt het leuker en makkelijker”